Praga, cea mai frumoasa capitala europeana

“Orasul celor 100 de clopotnite”, Praga este una dintre comorile arhitecturale ale Europei. Cu un centru istoric inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita cladirilor sale superbe construite in stilurile gotic, baroc, renascentist si Art Nouveau, capitala Republicii Cehe atrage tot mai multi turisti in fiecare an. Strazile-i inguste se deschid spre piete incantatoare, ce adapostesc case medievale si poduri misterioase care te asteapta sa le explorezi. Si asta nu este tot! Scena culturala bogata a orasului ofera o gama larga de activitati pentru toate tipurile de turisti, in asa fel incat vacantele petrecute aici sa fie cat mai diverse si mai interesante.

Exista atat de multe obiective turistice de vizitat in Praga, incat o luna nu ar fi de ajuns pentru a le bifa pe toate, dar am ales cele mai importante pentru tine:

Castelul Praga. Denumit local Hradcany, Castelul Praga este cea mai populara atractie turistica din oras. Este, totodata, cel mai mare castel medieval de pe Batranul Continent, servind in trecut ca sediu pentru regii cehi. In ciuda incendiilor distructive, a razboaielor si a unui potop de inundatii, castelul a ramas in picioare, cuprinzand in complexul sau diverse cladiri interesante, biserici si fortificatii. Printre acestea se numara Palatul Regal Vechi, Bazilica Sf. Gheorghe, Galeria Nationala si Catedrala Sf. Vitus.

Piata Orasului Vechi. Incantatoarea piata te transfera direct inapoi in Praga medievala, cand trasurile de cai transportau localnicii pe strazile inguste, inconjurate de structuri gotice inalte. Piata, care a fost candva chiar o piata de alimente in perioada secolului al XI-lea, isi pastreaza gloria si farmecul in structurile iconice precum Biserica Sf. Nicolae, Turnul Primariei, Ceasul Astronomic si Biserica Fecioarei din Tyn.

Podul Carol. Alaturi de Castelul Praga, Podul Carol se afla in fruntea listei de atractii turistice. Este o piesa arhitecturala medievala construita in epoca regelui Carol al IV-lea, in anul 1357, jucand un rol important de-a lungul timpului datorita faptului ca era ruta pietonala principala ce lega Orasul Vechi de Mala Strana. Structura de piatra are o lungime de 515 metri si este decorata cu statui in stil baroc pe ambele parti, acestea fiind reconstruite in ultimii ani, deoarece evenimentele catastrofale au distrus originalele.

Turnul de pulbere Mihulka. Cand mergi in Praga, neaparat sa incluzi in itinerariu vizitarea Turnului Pulberiei, acesta fiind una dintre cele 13 intrari originale ale Orasului Vechi. Urmarind istoria sa in secolul al XI-lea, Turnul de pulbere a fost initial cunoscut sub numele de Turnul de Munte. Mai tarziu, in secolul al XVII-lea, structura gotica a fost folosita pentru a stoca praful de pusca, de unde si provine numele actual. Astazi, poti urca cele 186 de trepte ale turnului pentru a te bucura de o panorama impresionanta a Orasului Vechi.

Biserica Fecioarei din Tyn. Este, probabil, cladirea care atrage cel mai mult atentia in Piata Orasului Vechi. Turnurile gemene ale bisericii cu design baroc si acoperis negru fascineaza vizitatorii, ele fiind, de altfel, elementul principal al celor mai des intalnite fotografii de vacanta din Praga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.