camera-copil

Greseli de evitat cand aranjezi camera copilului

Camera unui copil ar trebui sa fie placuta, atractiva, calda si confortabila. Culorile blande si usoare, combinate cu teme inspirate din natura, vesele si pozitive, creeaza un design relaxant si atractiv pentru micuti, atat pentru fetite, cat si pentru baietei. Ideile de decorare a unei astfel de camere ar trebui sa fie intotdeauna interesante, sigure si practice.

In entuziasmul de a crea cel mai frumos design, insa, parintii tind sa faca deseori cateva greseli in aranjarea camerei pentru copiii lor.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care parintii tind sa le faca atunci cand decoreaza camera copilului:

Uita de covoare. Inca de cand au doar cateva luni, copiii adora sa se joace, sa exploreze locul in care se gasesc si sa se implice in fel si fel de activitati pe jos. Acesta este motivul pentru care camera oricarui copilas trebuie sa aiba un covor cat mai pufos si confortabil posibil. De ajutor ar fi si ca acesta sa fie practic si usor de curatat, deoarece, trebuie sa recunoastem, orice copilas face dezordine si scapa lucruri si mancare pe jos.

Cumpara mobila din impuls. Ceea ce nu multi parinti stiu este ca incaperea micutilor lor trebuie sa fie cat mai aerisita si sa contina doar mobilierul esential. De regula, parintii tind sa acopere fiecare parte a camerei cu cate o piesa de mobilier pentru a avea spatiu de depozitare pentru hainute si jucarii. Cu toate acestea, micutii au nevoie de o camera cat mai confortabila pentru a se juca in voie, fara sa se loveasca la fiecare pas de marginea unei obiect de mobilier. Asadar, gandeste-te la libertatea de care are nevoie copilasul si cumpara doar piese simple de mobilier, practice si cat mai placute.

Camera copil – poza www.indeko.ro

Blocheaza accesul luminii naturale. Copilasii au nevoie de cat mai multa lumina naturala. Asadar, uita de perdelele si draperiile greoaie si lasa lumina sa patrunda nestingherita in camera micutului. Totodata, incearca sa nu plasezi piese masive de mobilier in dreptul ferestrei pentru a nu obstructiona intrarea luminii.

Folosesc prea multe decoratiuni. Oricat de placute ar fi ele, decoratiunile sunt complet inutile in camera copiilor. Parintii ar trebui sa evite complet figurinele, bibelourile, vasele si obiectele din sticla, deoarece acestea se pot sparge si, din acest motiv, sunt un pericol potential pentru micuti. De asemenea, nu sunt recomandate candelabrele sofisticate, ci mai degraba abajurile din materiale textile sau din plastic. In cele din urma, cele mai bune decoratiuni pentru camera unui copilas sunt jucariile, desenele si cartile pentru varsta lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *