asfalt-curte

De ce sa iti asfaltezi curtea?

Este important sa iti pavezi curtea, sau macar o parte din curte, deoarece aceasta iti ofera acces direct catre casa si atata vreme cat este pavata, te tine departe de noroi, iti pastreaza masina curata si iti ofera confort in deplasare.

Exista foarte multe variante prin care iti poti pava curtea, insa una dintre cele mai eficiente si atractive este asfaltul.

De ce sa iti asfaltezi curtea?

Asfaltul este un material folosit cel mai adesea pentru pavarea drumurilor. IN ultimii ani insa, a ajuns sa fie foarte popular si in randul curtilor. Exista numeroase motive pentru care merita sa optezi pentru o astfel de solutie:

  • Rezista foarte bine la ciclul inghet-dezghet, ceea ce il face sa reziste pe termen lung si foarte lung;
  • Atunci cand se uzeaza poate sa fie reparat cu usurinta prin simpla adaugare a unor plombe de asfalt;
  • Nu este zgomotos in circulatie;
  • Poate face fata unor greutati foarte mari;
  • Este foarte atractiv din punct de vedere estetic. In ultimii ani, asfaltul a ajuns sa poata fi colorat in diverse nuante, ceea ce il face foarte placut din punct de vedere vizual;
  • Are un cost redus. De regula, asfaltul are un pret mult mai redus decat alte variante de pavaj.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti asfaltezi curtea?

Exista cateva lucruri esentiale, daca iti doresti un asfalt de buna calitate, rezistent pe termen lung. In primul rand, trebuie sa se asigure o varianta optima pentru drenarea apei, deoarece asfaltul este impermeabil.

De asemenea, calitatea asfaltului trebuie sa fie aleasa in functie de trafic. Pentru trafic pietonal si pentru autovehicule se foloseste un asfalt de tip BA8, in timp ce pentru trafic intens va trebui un asfalt BA16.

Daca doresti sa te folosesti pentru o perioada foarte lunga de timp de asfalt, este bine sa pregatesti terenul foarte bine in prealabil. Acesta trebuie sa fie drept si sa aiba substrat de nisip si pietris.

Nu in ultimul rand, asfaltul trebuie sa fie turnat la temperaturi de peste 10 grade Celsius. La temperaturi mai mici, este posibil sa nu se comporte foarte bine si prezinta riscul de a face mult mai repede gropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *