Avantajele unei masini electrice

Masina electrica este un concept relativ nou in lumea industriei auto. Desi unele companii si-au intemeiat intregul model de autoturisme in jurul valorii de proactivitate si de utilizare a energiei electrice, unele ofera si vehicule hibride care lucreaza atat pe benzina, cat si pe energie electrica. O masina electrica, precum Nissan Leaf, Ford Focus Electric sau Tesla Model S, Chevrolet Volt, este o modalitate excelenta de a economisi bani, dar si de a contribui la un mediu inconjurator cat mai sanatos.

Automobilele produc foarte multa emisie de carbon care ajunge in atmosfera noastra naturala, lasandu-ne vulnerabili la poluare si la gaze cu efect de sera. Pentru a ajuta cat mai mult mediul in care traim, o masina electrica este un mare pas inainte. Prin cumpararea unei masini electrice poti primi, de asemenea, subventii guvernamentale. Desi s-ar putea sa ajungi sa platesti mai mult pentru vehiculul electric, vei vedea ca acesta are mult mai multe avantaje decat dezavantaje.

Iata care sunt principalele avantaje ale masinilor electrice:

Nu este nevoie de carburant: Masinile electrice sunt incarcate in intregime cu energie electrica, ceea ce inseamna ca nu mai esti nevoit sa dai banii pe niciun fel de carburant. Conducerea autovehiculelor pe baza de combustibil poate aduce gauri mari in buzunar, deoarece preturile la carburant sunt, dupa cum stim cu totii, mai mari ca niciodata. Pentru a incarca o masina electrica ai nevoie de circa 40 de lei. Autonomia masinilor electrica variaza intre 130 si 230 de kilometri.

Fara emisii de gaz: Masinile electrice sunt 100% eco-friendly, deoarece functioneaza pe motor electric. Asadar, nu emit gaze toxice sau fum in mediul in care functioneaza. Din acest punct de vedere, sunt chiar mai bune decat automobilele hibride, care emit gaze. Folosind o masina electrica vei contribui la un climat sanatos si curat.

Popularitate: Masinile electrice cresc in popularitate. Odata cu popularitatea vin toate tipurile de masini noi care sunt introduse pe piata, fiecare fiind unice. Prin urmare, vei avea o gama larga de optiuni din care sa alegi masina electrica pe care sa o conduci.

Sigur de condus: Masinile electrice sunt supuse la aceleasi teste ca si masinile obisnuite ce functioneaza cu carburant. In cazul aparitiei unui accident te poti astepta la deschiderea airbag-urilor. Acest lucru va poate impiedica pe tine si pe ceilalti pasageri din masina sa va raniti grav.

Cost mic de intretinere: Inainte, o masina electrica necesita o suma mare de bani. Dar, datorita progreselor tehnologice din ultimii ani, costurile achizitionarii si intretinerii unei astfel de masini au scazut. Productia in masa a bateriilor si stimulentele fiscale disponibile au redus in continuare costurile, facand astfel ca masinile electrice sa fie mult mai rentabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *