Tipuri de seminee disponibile pe piata

Daca incerci sa analizezi cele mai bune modalitati de a-ti remodela casa, ai putea lua in considerare incorporarea unui semineu in living. Semineul face mai mult decat sa incalzeasca o camera; acesta schimba intreaga atmosfera a incaperii, facand-o sa para mai romantica si mai confortabila. In prezent, pe piata se gasesc mai multe tipuri diferite de seminee pe care le poti achizitiona, ele diferentiindu-se dupa marime, culoare, forma, materialul din care sunt construite si, cel mai important, dupa combustibilul pe care il folosesc pentru a produce caldura.

Iata, in randurile de mai jos, cateva cuvinte despre fiecare tip de semineu in functie de combustibilul folosit:

Seminee pe gaz. Poate fi montat cu usurinta in orice tip de spatiu, deoarece nu necesita instalarea unui cos de fum pe acoperis, ci doar de o simpla evacuare concentrica (la fel ca in cazul centralelor termice murale de apartament). In plus, au un design modern si pot fi folosite usor, fiind dotate cu sisteme electronice de control prin telecomanda.

Seminee cu combustibil solid (lemn, carbuni, paleti). In mod cert, semineul ce functioneaza prin arderea lemnului este cel mai des intalnit in casele oamenilor, cele din ziua de azi fiind insa mult mai moderne decat in vremurile trecute, deoarece includ si cuptoare cu termometru. Totodata, semineele de acest tip sunt cele mai rentabile din punct de vedere financiar, necesitand putini bani pentru procurarea combustibilului.

Seminee electrice. Moderne, simple, potrivite atat pentru case, cat si pentru apartamente, semineele electrice sunt printre cele mai avansate tipuri de seminee, fiind totodata extrem de simplu de montat si de folosit. Au la baza o tehnologie moderna ce imita flacara, avand de asemenea un numar impresionant de caracteristici, inclusiv afisaj digital si incalzire electrica cu aeroterma integrata in interiorul semineului. Aeroterma se controleaza usor, cu o telecomanda sau prin panoul de control al semineului.

Bioseminee. Fac parte din categoria semineelor ce functioneaza folosind bioetanol, un combustibil natural lichid ce nu produce fum sau gaze, astfel ca nu necesita instalarea unui cos de fum. La fel ca semineele electrice, biosemineele sunt simplu de instalat in orice tip de locuinta, gasindu-se atat in varianta fixa, cat si in varianta mobila.

Indiferent de tipul de semineu pe care il preferi, iti recomandam sa apelezi la ajutorul unui specialist in domeniu pentru instalarea acestuia in locuinta ta. In acest fel, caminul tau nu numai ca va fi mai confortabil, dar va fi si in deplina siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *