Tantarii, cei mai mari inamici ai serilor de vara. Cum ii tii la distanta?

Daca iti doresti sa stai pe terasa, in aer liber, insa in fiecare seara tantarii insista sa se hraneasca cu sangele tau, trebuie sa gasesti solutii. In general, tantarii apar la inceputul verii in locurile unde exista ape statatoare cu temperaturi mai mari de 10 grade Celsius, si dispar de la sine catre sfarsitul verii. Totusi, aceasta perioada destul de scurta poate sa fie destul de deranjanta pentru orice om, in conditiile in care piscaturile produc mancarimi si in cazul destul de rare pot duce la imbolnaviri destul de grave.

In Romania exista peste 50 de specii de tantari iar persoanele cele mai expuse la muscaturile lor sunt cele care au temperatura corpului ceva mai crescuta, adica femeile insarcinate si copiii. De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca tantarii sunt mult mai atrasi de persoanele care au grupa sanguina 0.

Imagini pentru tantari

Care sunt cele mai bune solutii impotriva tantarilor?

  1. Evita cateva lucruri care te pot face foarte atractiv pentru ei. Poti evita sa te imbraci in culori aprinse sau sa porti haine cu maneca scurta, evita parfumurile foarte puternice sau poti sa eviti sa iesi afara dimineata si seara. Plasele si lipsa unei iluminari puternice a locurilor in care te afli sunt, de asemenea, solutii foarte bune impotriva tantarilor.
  2. Evita zonele in care exista apa statatoare. Galetile in care se afla apla de ploaie, piscinele gonflabile, jgheaburile, resturile de vegetale din curte sau chiar si gazonul udat excesiv pot duce la aparitia tantarilor.
  3. Un ventilator montat pe terasa poate sa fie o alta solutie inteligenta. Vantul este extrem de neplacut pentru tantari deoarece le ingreuneaza zborul. Astfel, un ventilator iti poate oferi atat racoare in zilele foarte calduroase, cat si indepartarea tantarilor.
  4. Incearca aparatele cu ultrasunete. Pe piata exista din ce in ce mai multe aparate cu ultrasunete care se dovedesc foarte eficiente impotriva micilor insecte. Incearca-le si ai toate sansele sa le tii la distanta.
  5. Planteaza flori care nu sunt apreciate de tantari. Exista destul de multe flori care au efect repelent pentru tantari. Printre acestea se numara lavanda, atat proaspata cat si uscata, galbenelele, lemongrass-ul, busuiocul sau rozmarinul. O alta solutie foarte buna este iarba matei.

De asemenea, poti folosi si spray-urile impotriva tantarilor pe care le gasesti in comert, insa in multe cazuri acestea contin chimicale, asadar, este mult mai indicat sa cauti solutii cat mai naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *