Sfaturi pentru întreținerea anvelopelor pe timp de vară

Anvelopele unui autovehicul sunt foarte importante, în orice anotimp. Dacă anvelopele nu sunt corespunzătoare riscurile de accidente sunt crescute şi chiar se poate merge până acolo că se recomandă să evităm să folosim maşina pe distanţe mari şi poate chiar să nu o scoatem din garaj.

Prin urmare, ar trebui să ştim mai multe lucruri despre diferitele tipuri de anvelope şi să le cumpărăm pe cele potrivite pentru maşina pe care o avem. Un alt criteriu care diferențiază anvelopele este anotimpul căruia îi sunt destinate. Astfel, există anvelope de iarnă şi anvelope de vară.

Deoarece suntem în plină vară, aş dori să vă împărtăşesc câteva lucruri despre anvelopele de vară.

Caracteristicile anvelopelor de vară

Anvelopele de vară sunt special create pentru a îmbunătăţi tracţiunea atunci când autovehiculul este folosit în timpul verii. Acestea au o rezistenţă ridicată la temperaturi înalte şi nu sunt afectate prea mult de temperaturile din timpul verii.

Cu toate acestea, anvelopele de vară sunt destinate strict utilizării în anotimpul cald şi se deteriorează foarte uşor dacă sunt utilizate în alte anotimpuri.

Când vine vorba despre menţinerea anvelopelor de vară sunt câteva reguli de care trebuie ţinut cont.

Anvelopele de vară se utilizează doar vara

O primă regulă pentru întreţinerea anvelopelor de vară este aceea că ele nu trebuie folosite decât în anotimpul pentru care sunt concepute, deci doar pe perioada verii.

Verificarea periodică a presiunii

Un alt lucru de care trebuie ţinut cont pentru menţinerea anvelopelor de vară este verificarea periodică a presiunii. Mai exact, se recomandă verificarea presiunii cel puţin o dată pe lună, într-un moment în care anvelopele de vară sunt reci. Există posibilitatea ca, dacă se face verificarea presiunii când anvelopele de vară sunt calde, valorile să nu fie corecte.

Verificarea periodică a uzurii pneurilor

De asemenea, se recomandă verificarea periodică a uzurii pneurilor. Acestea trebuie să aibă o adâncime acceptabilă. Dacă anvelopele sunt prea uzate, se va lua în consideraţie înlocuirea lor. Anvelopele uzate sunt foarte greu de manevrat şi sunt un factor generator de accidente grave. În cazul în care suprafaţa de rulare este scăzută, şansele de hidroplanare sunt ridicate. Acest lucru se întâmplă atunci când pneurile pierd contactul cu suprafaţa de rurale din cauza apei. Striaţiile de pe pneuri ajuta la risipirea apei atunci când conduceţi. Dacă ele sunt uzate, apa nu mai este direcţionată la fel de bine şi apare pericolul de derapare şi de accident.

Întreţinerea anvelopelor de vară este importanţă dacă doriţi ca ele să îşi menţină performanţele la un nivel ridicat. Chiar dacă aţi achiziţionat recent anvelope noi, trebuie să aveţi grijă de ele. Acestea au o durată de viaţa mult mai lungă dacă sunt îngrijite corespunzător.

Lassa România este unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope Lassa. La ei puteţi găsi anvelope potrivite pentru toate anotimpurile. Alegeţi anvelopele de vară potrivite pentru maşina dumneavoastră şi asiguraţi-vă că sunt bine întreţinute pentru că doar astfel vă puteţi deplasa în condiţii de siguranţă cât mai crescute pe timpul verii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *