implant-dentar

Principalele avantaje si dezavantaje ale fatetelor dentare

Fatetele dentare sunt una dintre cele mai populare proceduri de cosmetica dentara, iar motivele sunt cat se poate de simple: sunt din ce in ce mai accesibile, sunt rezistente si sunt de-a dreptul spectaculoase atunci cand vine vorba despre imagine.

Totusi, nu toata lumea este de acord cu fatetarea, in principiu din cauza faptului ca prin montarea fatetelor se afecteaza structura dintelui natural. Tocmai de aceea, inainte de a alege o astfel de solutie estetica este bine sa pui in balanta toate elementele pozitive si toate elementele negative pe care le aduce.

De ce sa alegi imbunatatirea zambetului prin fatete dentare?

  • Pentru ca poti avea un zambet perfect intr-un timp record. Fatetele dentare acopera modificarile de culoare ale dintilor, acopera obturatiile vechi sau dintii fracturati.
  • Pentru ca nu se coloreaza. Odata ce ti-ai instalat fatete dentare nu vei mai avea probleme cu colorarea dintilor.
  • Pentru ca dintii naturali nu sunt distrusi. Este adevarat ca este nevoie de o slefuire pentru a putea fi montate fatetele, insa este o slefuire superficiala. Nu se scoate nervul, asa cum se intampla in cazul coroanelor dentare.
  • Pentru ca pot sa arate identic cu dintii naturali.

Care sunt dezavantajele fatetelor dentare?

Evident, exista si cateva dezavantaje pe care le aduc fatetele dentare, cel mai mare fiind slefuirea dintilor naturali, care este o procedura ireversibila. Practic, toata viata va trebui sa ai dintii acoperiti cu fatete sau cu coroane dentare.

Multi pacienti au sesizat o anumita sensibilitate la cald sau la rece, insa doar in prima perioada dupa instalarea fatetelor.

Nu in ultimul rand, costurile pot fi un dezavantaj. Desi sunt din ce in ce mai accesibile, fatetele dentare reprezinta o investitie destul de mare pe care nu si-o poate permite oricine.

Cui ii sunt destinate fatetele?

Tuturor celor care doresc sa aiba un zambet perfect. In general, persoanele care au defecte ale dintilor naturali, diverse interventii stomatologice sau pur si simplu dinti decolorati, sunt vizate de o astfel de procedura.

Nu pot sa isi puna fatete cei care sufera de bruxism, cei care au dinti foarte tociti sau cei care au dinti muchie pe muchie, deoarece exista riscul ca fatetele sa fie distruse foarte repede. Este adevarat ca exista solutii si pentru ei, iar una dintre aceste solutii este reprezentata de gutiere de protectie.

Daca ideea de a avea fatete dentare te incanta, cel mai bun sfat este sa mergi la un medic stomatolog pentru a-ti face un plan concret in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *