fier-forjat-porti

Merita folosit fierul forjat pentru piese de mobilier?

Fierul forjat este metalul prelucrat in mod traditional de fierar. Practic, este acel metal a carui forma este obtinuta prin batai repetate de ciocan. Astazi, fierul forjat nu mai este obtinut manual, neaparat si de regula este realizat din otel, un metal ieftin si usor de prelucrat, care nu are insa proprietatile pe care le avea fierul clasic. Cu toate astea, exista numeroase locuri de unde poti cumpara piese de fier forjat si inca exista fierari care pot prelucra in cel mai interesant mod fierul.

Este rentabil sa iti cumperi produse din fier forjat?

In mod normal, fierul forjat este folosit pentru mai multe tipuri de produse. Acesta este folosit pentru realizarea de garduri extrem de elegante, pentru constructia de accesorii si tot felul de ornamente interioare sau pentru realizarea de piese de mobilier. In casele clasice vei putea gasi adeseori mese din fier forjat, scaune realizate din acest material sau tot felul de rafturi.

In ceea ce priveste rentabilitatea, este adevarat ca mobilierul din lemn, MDF, Pal sau alte materiale este mult mai ieftin si de multe ori arata bine. Totusi, fierul forjat vine la pachet cu o multime de avantaje care nu pot fi neglijate:

  • Poate fi personalizat. Este un material care ofera o flexibilitate uriasa atunci cand vine vorba despre personalizare, oferind posibilitatea de realizare a oricarei doleante a clientului.
  • Este extrem de rezistent. Un produs din fier forjat poate sa reziste fara probleme chiar si cateva zeci de ani. De multe ori, daca este bine ingrijit, acesta rezista sute de ani. Vei putea, asadar, sa il lasi mostenire.
  • Are o valoare care creste o data cu trecerea timpului. Valoarea fierului forjat creste pe masura ce trece timpul, deoarece modelele vechi tind sa devina unice iar numarul pieselor din ce in ce mai putine.
  • Este usor de ingrijit. Este suficient sa il cureti cu o carpa umeda si ocazional sa il tratezi impotriva ruginii pentru a te bucura de el pentru o perioada foarte mare de timp.

Desi te-ai putea gandi ca fierul forjat este o solutie potrivita in casele clasice, acesta este ideal in casele moderne cu accente minimaliste sau care sunt amenajate in stil industrial. Tocmai de aceea, atunci cand iti amenajezi casa este bine sa ai in vedere si produsele din fier forjat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *