Locuri pe care trebuie sa le vizitezi cand ajungi in Viena

Capitala Austriei, Viena, este printre cele mai vizitate destinatii turistice din Europa. Orasul s-a remarcat prin arhitectura sa complexa, in principal gotica, baroca si clasica, ce impresioneaza atat cu fatadele-i impozante, cat si cu interioarele bogat si stralucitor decorate. Mai mult, Viena este un oras istoric cu atmosfera cosmopolita, care fascineaza fiecare strain care o viziteaza.

Daca planuiesti o vacanta in capitala Austriei, aceasta scurta lista de obiective turistice ar putea sa-ti fie de folos:

Hofburg. Unul dintre cele mai renumite locuri de vizitat in Viena, Hofburg este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palatul Imperial. In vremurile de demult, palatul a servit drept sediu al conducatorilor habsburgici. Chiar si acum Hofburg este un simbol al puterii, fiind de altfel locul in care traieste in prezent presedintele tarii. Din acest motiv, doar o mica parte din palat este deschisa publicului,

Palatul si gradinile Schönbrunn. Fosta resedinta de vara a dinastiei habsburgice, Palatul Schönbrunn trebuie neaparat vizitat daca vrei sa descoperi istoria acestei tari. Impresionanta cladire are 1441 de camere si fiecare colt al incaperilor este decorat cu monumente si opere de arta ce amintesc de vremurile bogate ale imparatilor Austriei de odinioara. Palatul Schönbrunn nu este un simplu loc istoric, ci si o adevarata bijuterie arhitecturala!

Catedrala Sf. Stefan. Un alt punct de reper semnificativ al Austriei, Catedrala Sf. Stefan obisnuia sa fie un pazitor al Vienei in epoca de aur. Arhitectura catedralei este considerata a fi unul dintre cele mai bune exemple ale stilului neo-gotic, avand, de asemenea, caracteristici baroce si romanice. Daca vizitezi catedrala, nu ezita sa urci cele 343 de trepte pentru a ajunge in turn, deoarece vei fi rasplatit cu vederi magnifice ale orasului. Structura are mai mult de 700 de ani, dar se pare ca a trecut testul timpului gratios.

Palatul Belvedere. Printre cele mai indragite obiective istorice din Viena este, cu siguranta, Palatul Belvedere. Complexul este alcatuit, de fapt, din doua palate mari, cunoscute sub numele de Unteres si Oberes. Nu numai arhitectura baroca a cladirilor este fascinanta, dar si gradinile si fantanile din jurul lor. Belvedere este, de asemenea, locul unde poti admira cea mai frumoasa colectie a renumitului pictor Gustav Klimt.

Biserica Sf. Petru. Denumita local Peterskirche, Biserica Sf. Petru este una dintre cele mai vechi din oras, fiind ctitorita in anul 792 de catre Carol cel Mare. Intre timp, forma i-a fost schimbata de renumitul arhitect Gabriel Montani, care a folosit principiile arhitecturii baroce pentru a realiza aceasta frumusete. Desi fatada in sine te va lasa fara cuvinte, trebuie sa intri inauntru pentru a admira capela ornamentata; nu iti vei putea lua ochii de la ea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *