Lisabona, destinatia momentului

Daca te pregatesti pentru o noua vacanta, insa nu stii exact ce punct sa bifezi pe uriasa harta a lumii, iti recomandam Lisabona. Daca nu ai mai fost pana acum in capitala Portugaliei, o vei descoperi a fi uimitoare. Daca ai fost deja, cu siguranta iti doresti sa revii iar si iar si iar.

Lisabona este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, care ascunde o istorie impresionanta si povesti pe care nu ai cum sa nu le indragesti. Stradutele in panta ale orasului sunt fermecatoare, mancarurile sunt indestulatoare si delicioase, sangria este racoroasa si oceanul este acolo, la o aruncatura de bat, asteptandu-te sa iti incerci talentul sportiv pe o placa de surf.

Cand poti sa mergi in capitala Portugaliei?

Cand gasesti bilete ieftine la avion. Este una dintre putinele destinatii care te intampina oricand cu temperaturi cel putin suportabile. Iarna este destul de calduroasa, primavara si toamna sunt perfecte iar vara poate sa fie putin inabusitoare, insa Oceanul Atlantic are grija sa racoreasca cu briza sa placuta. Daca poti, incearca sa ajungi primavara sau toamna, insa nu este obligatoriu.

Ce trebuie sa vizitezi neaparat?

Orasul este intesat cu obiective turistice si ofera zeci de activitati interesante. Daca stai o luna, ai toate sansele sa nu te plictisesti. Daca stai doar cateva zile, incearca sa nu ratezi urmatoarele obiective:

  • Cartierul Alfama. Este un cartier boem si vechi, cu stradute inguste si foarte multe culori. O plimbare pe aici te va imbogati cu imagini vii si pline de culoare, dar si cu febra musculara. Asigura-te ca ai incaltaminte sport, foarte confortabila, deoarece va trebui sa urci, sa cobori si iar sa urci.
  • Turnul din Belem. Este un monument reprezentativ al orasului, la care trebuie sa ajungi macar pentru cateva poze. Aproape de el vei putea gusta cel mai cunoscut desert al Portugaliei, pasteis de Belem si vei descoperi Manastirea Jeronimos.
  • Un spectacol de fado. Nu exista vacanta in Lisabona fara Fado. Gaseste un bar din centru unde se canta live, cumpara-ti o carafa cu sangria si niste gustari si bucura-te de muzica. Fado este un gen muzical cantat cu patos, care te va fermeca.
  • Castelele de la Sintra. La cativa kilometri de Lisabona este Sintra, o zona care ascunde castele, peisaje  excelente si cateva localitati prin care te vei plimba cel putin o zi.
  • Fa plaja. Nu sta ore intregi pe prosop pentru a prinde bronz auriu, pentru ca pierzi timp, insa poti sa te relaxezi cateva zeci de minute pe plajele de langa oras, cum ar fi Cascais sau Carcavelos, una dintre cele mai largi plaje din Europa, cu nisip fin si placut.

Poti citi ghiduri peste ghiduri despre Lisabona. Adevarul este ca ii vei descoperi adevaratul farmec doar in momentul in care vei pune piciorul pe pavajele cubice ale orasului si vei gusta pentru prima data Sangria pe malul Oceanului Atlantic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *