lego

Lego dezvoltă creativitatea copiilor?

Copii sunt generația viitorului ce contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea lumii în care trăim. De aceea educația copiilor trebuie să fie pe primul plan atât pentru părinți cât și pentru cei care își doresc să fie modele de urmat pentru micuțele speranțe. Drept urmare, stimularea creativității lor este un element esențial pentru copii. Fiind în creștere, ei asimilează informațiile mult mai ușor și dacă sunt îndrumați corespunzător, rezultatele pot fi extraordinare.

Compania LEGO a fost înființată în 1932 de către Ole Kirk Christiansen, însă a luat numele de LEGO (din daneză LegGOdt= joacă bine) în 1934. Tot în cadrul companiei a fost inventat și brevetat sistemul de îmbinare LEGO. Cele mai cunoascute jucării LEGO sunt cele din colecția City deoarece sunt extrem de iubite de copii. În cazul acesta, LEGO City cuprinde elemente ce pot fi găsite într-un oraș real: avioane, trenulețe, mașini de poliție, clădiri, etc.

lego

Astfel, avându-le mereu la îndemână copii vor reuși să reproducă cu ajutorul cărămizilor LEGO aceste elemente. Se vor familiariza mai ușor cu formele din jurul lor și le vor putea recunoaște mai ușor datorită înfățișării sale realiste. Însă în același timp copii vor putea să își folosească creativitatea pentru a construi propriile lor variante. Iar versatilitatea pieselor LEGO îi poate ajută pe cei mici să încerce diferite combinații.

Piesele LEGO pot ajuta dezvoltarea mentală a copiilor deoarece inițial copii urmăresc modelul primit însă cu timpul pot diversifica și pot construi structuri diferite conform cu propria imaginație.

Ca părinte și educator stimularea creativității copiilor este foarte importantă. Un copil creativ va deveni un adult cu orizonturi deschise, mai tolerant și mult mai predispus să gândească în afara limitelor impuse de societate. De aceea este foarte important să începem educația încă de la vârste fragede.

Și ce metodă mai bună decât folosirea jocurilor Lego?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *