Iti doresti o cultura de afine? Iata cateva sfaturi!

Afinele sunt unele dintre cele mai nutritive si sanatoase alimente care cresc in natura. Stim cu totii cat de delicioase sunt si cat de mult ne ajuta antioxidantii lor in prevenirea si combaterea diferitelor afectiuni. Dar stiai ca, tinand cont de doar cateva lucruri, iti poti crea propria cultura de afine la tine in gradina?

Iata, in randurile de mai jos, cateva sfaturi care te vor ajuta sa dezvolti o cultura sanatoasa de afine:

  • Nu ai suficient spatiu in gradina? Nu ai deloc curte sau, pur si simplu, nu ai parte de un sol acid? Nicio problema, afinele pot fi cultivate si in containere sau in jardiniere. Cu toate acestea, trebuie sa urmezi cu atentie cativa pasi pentru ca afinele tale sa se dezvolte corespunzator. In primul rand, rasadurile sau semintele trebuie sa fie plantate in vase mai mari pentru a te asigura ca vor avea suficient spatiu pentru dezvoltarea radacinilor. Iti recomandam vase cu diametru de 40 de centimetri sau chiar mai mult. Daca intentionezi sa ai parte de aceasta cultura timp de mai multi ani, ia in considerare inlocuirea pamantului si schimbarea recipientului o data la doi-trei ani. Folosind o jardiniera sau un container, poti controla si aciditatea solului, creand conditiile perfecte pentru cultivarea afinelor. Alege totusi soiuri mai mici, nu pe cele care cresc pana la 6 metri, pentru a nu le inghesui in recipiente.
  • Cresterea a doua sau mai multe soiuri de afine aproape unul de celalalt iti va asigura mai multe fructe! Ca in cazul multor alte tipuri de fructe, polenizarea incrucisata este o necesitate pentru afine, oferindu-ti totodata o productie mai bogata. Cu toate acestea, nu poti planta soiuri de afine aleatorii unul langa altul. Ai nevoie de plante care sa infloreasca in acelasi timp.
  • Iti place cafeaua? Stiai ca zatul de cafea este benefic culturii de afine? Da, tufisurile de afine iubesc zatul de cafea! Mai mult, zatul de cafea este un ingrasamant fantastic si este chiar recomandat pentru solul din jurul tufisurilor de afine, deoarece reduc ph-ul, ceea ce este grozav, afinele dezvoltandu-se cel mai bine in solul acid. Acest lucru este, de asemenea, minunat daca cresti afine in jardiniere si doresti sa mentii solul din jardiniere cat mai dens, nutritiv si cat mai sanatos. Doar stropeste putin solul cu zat de cafea, exact in jurul tulpinei, primavara devreme, dar ai grija sa nu adaugi prea mult pentru ca, la fel ca in orice altceva, moderatia este cheia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *