implant-dentar

Fatetele dentare – Beneficiile si ingrijirea lor

In ultimul deceniu, stomatologia cosmetica si-a extins extrem de mult metodele de tratament, astfel ca, in ziua de azi, orice problema dentara de ordin estetic poate fi rezolvata. Una dintre cele mai populare astfel de metode de tratament o reprezinta fatetele dentare. Acestea sunt folosite atat in scop restaurativ, cat si ca tratament cosmetic pentru persoanele care, din diferite motive, au nevoie sa isi acopere dintii naturali.

Aplicarea fatetelor dentare a devenit astfel o procedura extrem de des intalnita in tara noastra, mai ales ca are o multime de beneficii care vin la pachet cu aspectul estetic.

In primul rand, insa, este important sa intelegem ce sunt fatetele dentare – acestea sunt foite fine de ceramica sau oxid de zirconiu, realizate de tehnicienii dentari, care se cimenteaza pe suprafata vizibila a dintilor, de cele mai multe ori pe dintii frontali.

L'Anesthésie Dentiste Dent - Image gratuite sur Pixabay

Iata care sunt principalele beneficii ale fatetelor dentare:

– Intrucat fatetele sunt construite individual pentru fiecare pacient in parte, este aproape imposibil de identificat diferenta dintre o fateta si un dinte natural. Mai mult, spre deosebire de dintii naturali, fatetele dentare nu se pateaza din cauza consumului de cafea, ceai si tigari, deoarece sunt fabricate din materiale de inalta tehnologie.

– In comparatie cu coroanele dentare, fatetele dentare nu presupun indepartarea intregului dinte, ci doar a unei cantitati minime exterioare. Prin urmare, dintele natural ramane, in mare parte, intact.

– In cele din urma, fatetele dentare reprezinta cea mai eficienta metoda de albire a dintilor. De asemenea, medicii stomatologi pot recomanda fatetele ca metoda de indreptare a dintilor strambi si de acoperire a dintilor ciopliti sau cu diferite alte probleme de ordin estetic.

Sfaturi despre ingrijirea fatetelor dentare:

– Evita muscarea din alimente foarte dure! Deoarece fatetele dentare sunt realizate din portelan, este important sa eviti muscarea oricarui aliment care este dur. Fateta se poate crapa sau chiar se poate sfarama complet daca musti din alimente precum gheata sau bomboane tari.

– Foloseste ata dentara in mod regulat! Dupa aplicarea fatetelor dentare, este important ca pacientul sa foloseasca ata dentara la fiecare spalare a dintilor sau macar in fiecare seara, in special in spatiile in care este asezata fateta. De multe ori, fateta poate crea un spatiu mai strans, astfel ca este esential ca acest spatiu sa fie cat mai bine curatat pentru a te asigura ca nu a acumulat resturi alimentare.

– Investeste in produse de curatare pentru sensibilitate dentara! Fatetele dentare pot provoca adesea sensibilitate. Prin urmare, persoanele care au fatete ar trebui sa investeasca in pasta de dinti, gel sau chiar o apa de gura ce i-ar ajuta sa reduca disconfortul ce provine de la temperaturi calde sau reci. Daca sensibilitatea persista pentru o perioada lunga de timp, cel mai bine este sa consulti medicul stomatolog.

Fatetele dentare au crescut in popularitate si pe buna dreptate, le ofera oamenilor un zambet perfect, cu aspect natural! Daca si tu iti doresti, din diferite motive, sa iti pui fatete dentare, programeaza-te la o consultatie la un medic stomatolog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *