faina-de-malai

Efectele Benefice Ale Făinii De Mălai

Făina de mălai este foarte populară în special în mediul rural deoarece este mai ușor de obținut în stare proaspătă. Cel mai cunoscut produs rezultat din făina de mălai este mămăliga, un aliment foarte gustos și sățios ce poate fi consumat de către oricine.

Făina de mălai este obținută din porumb, o legumă ce conține acizi grași nesaturați, vitaminele B, K și numeroase minerale precum magneziu, potasiu, zinc, etc. Totodată, acesta are proprietăți astringente, antiinflamatoare și tonice. Luptă împotriva stresului cu ajutorul vitaminei B care îmbunătățește funcția sistemului nervos și ajută la procesul de regenerare a celulor.

Bolnavii de gastrită sau ulcer își pot găsi și ei alinarea înlocuind pâinea cu mămăliga, deoarece aceasta din urmă reduce aciditatea și calmează durerile provocate de aceste boli. În același timp, fibrele ce se regăsesc în porumb sunt excelente pentru reglarea tranzitului intestinal și contribuie la eliminarea apei din organism.

malai-bio
Sursa poza: organicplant.ro

Și diabeticii pot beneficia de proprietățile făinii de mălai ce reglează glucoza în sânge și ajută la detoxifierea organsimului. Prin aceste acțiuni, ficatul lucrează mai ușor și se diminuează riscurile dezvoltării unor boli precum cirozele hepatice sau insuficiențele.

Porumbul este de un real ajutor și pentru persoanele ce suferă de boli celiace deoarece nu conține gluten și nu provoacă reacții adverse.

Cum se prepară mămăliga?

Rețeta este foarte simplă: se folosește 1 litru de apă, 1 linguriță de unt sau de ulei, 1 linguriță de sare și 300-400 grame de mălai în funcție de cât de groasă vrei să iasă mămăliga. Pui apa la fiert împreună cu sarea și untul sau uleiul și când începe să fiarbă apa se pune treptat mălaiul. Se amestecă din când în când și se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute. Se savurează caldă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *