Destinatii turistice de toamna in Romania

Fiecare anotimp are o frumusete aparte. Primavara impresioneaza prin flori, mirosuri si tinerete, vara prin forta si bogatie naturala, toamna prin roade si culori iar iarna prin liniste si alb. Dintre toate anotimpurile insa, cel mai potrivit pentru hoinareala este toamna. Este anotimpul in care nu este nici frig, nici cald, in care roadele pamantului sunt prezente din belsug peste tot si in care peisajele sunt extrem de bogate din punct de vedere coloristic. Daca vrei sa te bucuri de destinatiile turistice din Romania, toamna este cea mai potrivita variata pentru tine.

Ce sa vizitezi, insa, in acesta toamna?

O prima varianta ar fi sa iei masina si sa incepi sa hoinaresti fara directi. Vei gasi, fara doar si poate, o multime de lucruri interesante de vazut, de oameni frumosi de cunoscut si de experinte de trait. Daca ideea unei calatorii spontane nu te incanta, iata 3 destinatii pe care trebuie sa le vezi toamna:

  • Delta Dunarii. Este unul dintre cele mai impresionante locuri din Romania, indiferent de anotimpul in care ese vizitata. Toamna insa, Delta isi asteapta turistii cu peisaje numai bune de pus intr-un tablou, cu o multime de pasari care se pregatesc sa zboare spre tarile calde si cu sezonul pescuitului. Foarte multe undite sunt aruncate in Delta in cautarea celor mai interesante capturi iar preparatele pescaresti ale localnicilor sunt cu adevarat delicioase.
  • Maramuresul. Daca iti doresti sa cunosti radacinile romanesti, unul dintre cele mai bune locuri pentru asta este Maramuresul. Zona din nordul tarii are aproape tot ce ti-ai putea dori, de la peisaje deosebit de frumoase pana la biserici, mancare gustoasa si o mocanita care te poarta in timp. Vegetatia foarte bogata creaza un adevarat spectacol pe care merita sa il descoperi.
  • Lacul Colibita. Fara a fi foarte popular pana in urma cu cativa ani, lacul Colibita a devenit o destinatie extrem de atractiva pentru locuitorii din nordul tarii si deopotriva pentru cei din sud. Situat la poalele muntilor Calimani, este deosebit de frumos. Pe langa impactul vizual, lacul are si multe povesti in jurul sau. Se spune ca in fiecare an acesta ia o viata si de asemenea, ascunde pe fund un sat ingropat.

Sunt doar 3 picaturi dintr-o adevarata mare de obiective turistice ce pot fi vizitate toamna. Tocmai de aceea, ceea ce ai de facut este sa te urci in masina si sa descoperi urmatoarea destinatie. Vei cunoaste Romania sub o alta forma decat cea pe care o stii deja si te vei putea bucura de amintiri vii si colorate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *