hrana-catel

Cum să alegi hrana potrivită pentru animalul tău?

A avea grijă de un animal implică aproape tot atâta responsabilitate ca a avea grijă de un copil. Animalul trebuie hrănit, plimbat și educat pentru a crește frumos și sănătos. Iar ca și în cazul oamenilor, cățeii trebuie să beneficieze de hrană aleasă corect în funcție de necesitățile lor.

Tu știi cum să alegi hrana pentru cățeii tăi? Dacă nu, citește în continuare și vei afla sfaturi utile în ceea ce privește alegerea corectă a mâncării pentru căței.

catel

3 lucruri importante pentru hrana cățelului tău

  1.  Vârsta – acesta este un factor important atunci când vine vorba de hrană. Pentru pui și pentru câinii bătrâni este recomandată hrana umedă deoarece are proprietăți hidratante, poate fi mestecată mai ușor și nici nu reprezintă un risc pentru dinții fragili (puiuții au dinții în creștere, iar câinii bătrâni au dinții predispuși la cădere sau rupere).
  2.  Condiția fizică – pentru câinii care suferă de obezitate este indicat să se consume hrană umedă deoarece conține mai multe proteine, ajutându-i astfel să se mențină sătuli pentru mai mult timp. Însă depinde foarte mult și de modul în care reacționează cățelul tău. Îl poți urmări mai atent în primele zile de dietă pentru a vedea dacă hrana umedă este suficientă pentru el sau nu.
  3.  Starea medicală – în funcție de problemele de sănătate ale cățelului tău se recomandă următoarele tipuri de hrană:

–              Diabet: cățeii cu diabet trebuie să consume hrană cât mai săracă în carbohidrați.

–              Hiperactivitate: hrana uscată este indicată în cazul celor care sunt mult prea activi, în special dacă hrana este slabă în proteine.

–              Epilepsie: nu doar oamenii suferă de boli care nu le permit să ducă o viață liniștită. Pentru câinii ce suferă de epilepsie, o dietă bogată în proteine poate reduce semnificativ convulsiile.

Alege o hrană de calitate pentru animalele tale și bucurați-vă împreună de o viață liniștită și energică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *