catel

Cum să ai grijă de un cățel?

 Cățeii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Asta o gândesc toate persoanele care iubesc cățeii pentru frumusețea, inteligența și loialitatea lor. Apoi mai sunt și cei din tabăra pisicilor dar nu vom vorbi astăzi despre ei.

 Așadar, cățeii sunt cei mai buni prieteni ai noștri. Facem tot ce trebuie pentru că lor să le fie bine și să stea pe lângă noi cât mai mult timp. Cu toate acestea în cazul unor treburi simple precum spălatul sau periatul câteodată mai dăm greș. Hai să vedem cum se face.

catei

 Perierea câinelui: câinii care au păr lung necesită un periaj zilnic pentru că altfel acesta se poate încurca sau își poate pierde din strălucire. Doar cățeii care au păr scurt pot fi periați o dată pe lună. însă cei cu păr lung și mediu trebuie periați zilnic. Este bine să începeți periatul la o vârstă fragedă pentru a învăța animalul cu acest obicei. Majoritatea câinilor sunt încântați de periat astfel ca nu vei avea probleme cu asta.

 Tăierea unghiilor: dacă periatul e preferatul tuturor, nu același lucru se poate spune și despre tăiatul unghiilor. Pentru a evita ca acest procedeu să se transforme într-o activitate neplăcută, încearcă să faci asta cu prudența și să înveți cum se tăie unghiile corect. Cel mai bine este să ceri ajutorul unui specialist pentru a putea învăța tehnica corect și pentru a nu speria animalul de companie.

 Spălatul câinilor: s-ar putea ca această activitate să nu fie mereu distractivă pentru căței și drept urmare nici pentru adulți. însă cu răbdare, perseverență și puțină îndemânare poți transforma o experiență neplăcută într-una cel puțin normală dacă nu distractivă. Secretul stă în atitudine.

 Astea sunt cele mai importante elemente ce trebuie amintite atunci când vine vorba de îngrijirea unui animal. Alte sfaturi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *