masinute-electrice

Cum poti obtine o viața mai lunga pentru bateria masinutei electrice?

Daca i-ai cumparat copilului tau o masinuta electrica, una dintre componentele de care trebuie sa ai grija este bateria. Cu siguranta, nu iti doresti sa vina primavara si sa vezi dezamagirea celui mic atunci cand masinuta nu porneste.

Iata, asadar, cateva informatii despre bateriile masinutelor electrice pentru copii si despre modul in care trebuie sa fie ingrijite.

Bateriile SLA, cele care alimenteaza majoritatea masinutelor electrice

Bateriile SLA sunt baterii sigilate cu plumb, fara gel de intretinere. Au avantajul de a fi manipulate cu usurinta, au o durata lunga de viata si nu prezinta risc de scurgere de acid, asa cum se intampla in cazul altor baterii. Tocmai de aceea, sunt utilizate de o multime de producatori de jucarii. Exista cateva reguli de intretinere a acestor baterii, insa:

Imagini pentru electric car for kid
  • Incarca masinuta doar cu incarcatorul original, deoarece este automat si controleaza foarte bine procesul de incarcare. In general, o incarcare completa poate dura 6-8 ore.
  • Nu lasa bateria sa se descarce complet.
  • Daca masinuta nu este utilizata prea des, incearca sa incarci bateria cel putin o data pe luna si nu o lasa mai multa vreme fara a o porni deoarece poate sa nu mai porneasca;
  • Pastreaza masinuta intr-un mediu cat mai corect. Temperatura ambientala trebuie sa fie de 20-25 de grade celsius, umiditatea nu trebuie sa fie foarte mare iar locul in care se afla trebuie sa fie protejat de ploaie si de zapada.
  • Bateria trebuie sa fie mereu incarcata. In general, o baterie SLA se descarca cu aproximativ 3% pe luna atunci cand este depozitata. Tocmai de aceea, daca vrei sa o stochezi pe termen lung este bine sa o incarci cel piutin o data pe luna.
  • Incarca bateria dupa fiecare utilizare. Chiar daca nu se descarca foarte tare, este bine sa fie incarcata dupa fiecare utilizare. In felul acesta ii poate fi prelungita viata.

Ingrijirea bateriei poate sa fie si o buna varianta de a-ti responsabiliza copilul. Este bine sa il inveti ce trebuie sa faca si cum trebuie sa faca pentru a se bucura cat mai mult de jucaria preferata si cu siguranta va invata sa fie responsabil in multe alte aspecte ale vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *