unghii-oja

Cum eliminati oja semi-permanenta de pe unghii

Daca ati incercat manichiura cu oja semi-permanenta stiti probabil ca este incredibil de durabila. Prin culoarea sa stralucitoare si de lunga durata, manichiurile cu gel sunt o alternativa populara a lacurilor de unghii traditionale. In ciuda popularitatii sale, oja semi-permanenta este dificil de eliminat de pe suprafata unghiilor. In timp ce multi oameni aleg sa-si indeparteze manichiura de gel la salon – fiind cea mai corecta decizie, este posibil ca uneori timpul sa nu va permita sa faceti asta. Urmeaza sa va prezentam cateva „trucuri” cu ajutorul carora sa stergeti oja semi-permanenta acasa.

Articole necesare:

Multe persoane prefera indepartarea lacului de unghii cu gel in confortul propriei locuinte. Daca doriti sa va indepartati manichiura cu gel acasa, iata cateva provizii pe care trebuie sa le tineti la indemana:

Pila de unghii – Datorita suprafetei netede si intarite a ojei semi-permanente, folosirea unei pile de unghii pentru a „matui” suprafata poate usura intregul proces de eliminare a lacului.

Acetona pentru cel –  Desi acetona traditionala este excelenta pentru indepartarea lacului de unghii simplu, aceasta nu este intotdeauna la fel de eficienta pentru culorile semi-permanente.

Cuie, Poloneză, Machiaj, Pregateste-Te, Data, Feminin

Impingator cuticule– Acest instrument va poate ajuta sa eliminati usor orice reziduuri de pe patul unghiei.

Ulei pentru cuticule – Uleiul pentru cuticule poate fi folosit pentru a va proteja cuticulele si pielea din jurul unghiilor de orice daune produse de indepartarea ojei semi-permanente.

Dischete de bumbac – in timp ce dischetele de bumbac sunt optionale, acestea pot ajuta la inmuierea lacului de unghii mai usor.

Folie de aluminiu – Folia de aluminiu este adesea folosita pentru a fixa dischetele de bumbac pe unghii, permitand ojei sa se inmoaie.

Folositi pila – scopul acesteia este de a indeparta stralucirea din stratul superior, facand astfel mai usor de  indepartat lacul.

Protejati-va cuticulele si pielea. De asemenea, puteti aplica ulei de cocos pe cuticule si pe pielea din jurul unghiilor pentru a le proteja de efectele dure ale acetonei.

In timp ce metoda cu folie de aluminiu este similara cu metoda de inmuiere a unghiilor in acetona, aceasta tehnica va permite sa va inmuiati doar unghiile in – impiedicand degetele sa intre in contact cu ea. Aceasta metoda este putin mai complicata daca o faceti de una singura.  Pentru a incerca metoda cu folie de aluminiu va trebui sa:

 Taiati sau rupeti folie de aluminiu in 10 patrate de dimensiuni medii. Fiecare bucata ar trebui sa fie suficient de mare pentru a se infasura complet in jurul varfului degetului in timp ce tineti o discheta  mica de bumbac pe suprafata unghiei. inmuiati fiecare discheta de bumbac in acetona si asezati-o pe unghie incepand cu mana ne-dominanta. Folositi o bucata de folie pentru a fixa discheta pe unghie. Lasati-va unghiile sa se inmoaie timp de 10 pana la 15 minute. Dupa acest timp oja ar trebui sa inceapa sa se ridice departe de unghii. Ulterior va fi usor sa o indepartati cu un impingator de cuticule. Aplicati o picatura mica de ulei pentru cuticule, daca este necesar.

In timp ce unghiile cu gel sunt o alternativa populara la lacurile de unghii traditionale, ele pot fi, de asemenea, dificil de indepartat. Speram ca metoda prezentata va va fi de ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *