Ce este Terapia Vampir si de ce este atat de populara in randul celebritatilor dornice de tinerete vesnica?

Daca vrei sa inversezi procesul de imbatranire, ai putea sa te tratezi cu propriul sange. Suna ciudat, nu?

Aceasta procedura cosmetica denumita Terapia Vampir a fost facuta faimoasa de Kim Kardashian, cand a publicat pe unul dintre site-urile de socializare o poza cu chipul ei acoperit de sange. Dar ce este si cum functioneaza aceasta terapie controversata?

Numele corect pentru terapia vampir este Terapia cu Propria Plasma (PRP). Este, in esenta, un tratament regenerativ, care nu utilizeaza decat sangele pacientului, adica plasma imbogatita cu trombocite.

Trombocitele sunt mici celule sanguine care joaca un rol esential in stimularea organismului sa opreasca sangerarea – precum si in repararea vaselor de sange si ale celulelor deteriorate.

Imagineaza-ti trombocitele ca fiind niste mici puteri care elibereaza proteinele de crestere atunci cand vin in contact cu tesutul organismului.

Terapia Vampir presupune folosirea unui ac pentru a extrage sangele din bratul clientului. Sangele este apoi rotit intr-un aparat, pentru a indeparta trombocitele.

Plasma din sange este extrasa si spulberata pe fata clientului, folosind ace mici, in stil acupunctura, pentru a intineri fata.

Cei care promoveaza PRP sustin ca aceasta are o sumedenie de beneficii pentru frumusetea pielii. Dintre aceste beneficii mentionam:

  • estomparea ridurilor, cicatricilor si vergeturilor;
  • intinerirea zonei de sub ochi;
  • minimizarea aspectului porilor;
  • efectul de lifting;
  • volumizarea obrajilor.

Este Terapia Vampir dureroasa? Dar sigura?

Inainte de aplicarea injectiilor, se va aplica pe fata o crema pentru o anestezie locala. Acest lucru ar trebui sa faca tratamentul relativ nedureros, desi clientii trebuie sa stie ca orice injectie vine cu un mic disconfort.

Printre efectele secundare posibile se numara aspectul de piele inflamata, mancarimi usoare timp de o zi sau doua si vanatai in jurul ochilor. Aceste efecte neplacute vor disparea in doar cateva zile.

De asemenea, este destul de posibil ca zona pielii din jurul ochilor sa se umfle. Acest lucru este cauzat de faptul ca zona de sub ochi este foarte bogata in vase de sange mici care sunt practic imposibil de evitat in momentul injectarii.

Cat costa Terapia Vampir?

Pretul unei sedinte de PRP variaza de la clinica la clinica. Cel mai probabil insa va trebui sa scoti din buzunar in jur de 200 de euro pentru a beneficia de acest tratament revolutionar.

Totodata, trebuie sa stii ca rezultatele vor fi vizibile abia dupa 3 saptamani de la procedura.

Persoanelor peste 40 de ani li se recomanda 3 sedinte, una la 4-6 saptamani, in timp ce clientilor mai tineri li se recomanda doar o sedinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *