implant-dentar

Care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale unui implant dentar?

Implantul dentar este cea mai eleganta si eficienta metoda de inlocuire a unui dinte pierdut. Cu foarte putine contraindicatii si cu riscuri minime pentru cavitatea bucala, o astfel de solutie reuseste sa aduca zambete largi si frumoase si sa redea toate functionalitatile gurii.

Desi implanturile dentare sunt prezente in stomatologie de ani buni, exista o multime de pacienti care nu stiu cu exactitate care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de interventii, motiv pentru care vom incerca sa evidentiem principalele avantaje, dar si principalele dezavantaje pe care un implant dentar le genereaza.

Avantajele implantului dentar

Un prim avantaj este cel estetic. Implantul dentar reuseste sa inlocuiasca intru totul un dinte pierdut, fiind identic din punct de vedere estetic cu acesta. In majoritatea cazurilor nu se observa nicio diferenta intre dintii naturali si implant, nici macar la o analiza de aproape.

Nu doar estetica convinge pacientii ca un implant dentar merita, ci si faptul ca o astfel de solutie readuce functionalitatea intregii cavitati bucale. Cei cu implanturi pot mesteca si se pot bucura de acestea fara niciun fel de restrictii.

Imagini pentru dental implant

Implanturile dentare rezista foarte multa vreme, uneori chiar toata viata, nu se cariaza si in momentul in care sunt puse nu necesita tratarea dintilor invecinati, ca si in cazul coroanelor dentare.

O parte excelenta atunci cand vorbim despre implantul dentar este faptul ca se fac studii intense in ceea ce-l priveste, ceea ce duce la aparitia unor noi tehnici si a unor noi materiale in fiecare zi. Un exemplu clar este implantul din zirconiu, care a inceput sa inlocuiasca implantul din titan si sa aduca numeroase avantaje in comparatie cu varianta metalica.

Exista dezavantaje ale implantului dentar?

Evident, nu exista niciun produs care sa aduca doar avantaje. Exista si o serie de dezavantaje pe care decizia de a achizitiona un implant dentar le are.

Unul dintre principalele dezavantaje este bruxismul. Cei care sufera de o astfel de problema vor exercita forte mari direct asupra implantului si vor risca sa il distruga mult mai repede. Exista solutii impotriva bruxismului, insa pot fi destul de costisitoare si de lunga durata.

Un alt dezavantaj este faptul ca implantul dentar nu este compatibil cu fumatul. Mai exact, cei care doresc sa se bucure de un implant trebuie sa se lase de fumat.

Fumul de tigara favorizeaza complicatii la nivelul cavitatii bucale, ingreuneaza oxigenarea tesuturilor si vindecarea dupa implant si poate sa produca depuneri de nicotina si de gudron pe dinti, ceea ce duce la o estetica nu tocmai placuta.

Nu in ultimul rand, exista persoane care au anumite manifestari alergice la metalul din care este realizat implantul sau la anestezicul folosit in timpul procesului. Din fericire, exista materiale pentru toata lumea, asdar, atata vreme cat se fac toate testele inainte de implant, intregul procs ar trebui sa fie sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *