Avantajele si dezavantajele mobilei din lemn masiv

In trecut, mobilierul se facea doar din lemn. Odata cu revolutia industriala, a inceput sa apara mobilierul fabricat din materiale din otel, aluminiu, sticla si plastic. Aceste materiale ar fi putut revolutiona industria mobilei, dar lemnul a ramas, fara indoiala, materialul de baza in fabricarea pieselor de mobilier. Nu numai ca lemnul este vesnic, dar, de asemenea, extrem de estetic. Indiferent ca ai nevoie de mobilier pentru livingul casei tale, pentru dormitor sau pentru bucatarie, producatorii de mobilier din lemn reusesc intotdeauna sa combine frumusetea vesnica a acestui material cu stilul de design pe care ti-l doresti pentru casa ta.

Iata care sunt avantajele mobilierului din lemn masiv:

Rezistenta si durabilitate. Mobila din lemn este extrem de rezistenta si necesita foarte putina intretinere. Lemnul este un material natural de lunga durata care poate rezista indiferent de cat de mult este folosit, zgariat sau patat. Mobilierul din lemn masiv poate dura generatii intregi cu o minima ingrijire.

Usor de intretinut. Mobilierul din lemn necesita foarte putin efort atunci cand vine vorba de ingrijire. Nu trebuie decat sa ii stergi suprafetele cu un prosop moale si cu putin detergent pentru lemn. Recomandat ar fi sa nu lasi apa sau praful sa se aseze pe suprafetele mobilierului din lemn pentru perioade lungi de timp, deoarece ii vor dauna calitatii.

Sunt un plus pentru estetica locuintei tale. Adaugarea unei piese de mobilier din lemn masiv intr-o camera va schimba complet aspectul general al incaperii. Mobilierul din lemn ofera eleganta, farmec si sofisticare oricarei camere.

Exista si cateva dezavantaje ale mobilierului din lemn masiv. Iata care sunt acestea:

Lemnul este vulnerabil la apa. Umiditatea poate deteriora finisajele lemnului, determinand aparitia umflarilor, inmuierii si crapaturilor.

Lumina ultravioleta poate schimba culoarea lemnului si poate deteriora suprafata acestuia. Intr-un mod care este similar cu efectul luminii solare asupra pielii, razele ultraviolete pot rupe legaturile chimice din lemn, cauzand schimbarea culorilor. Mobilierul din lemn care este dat la suprafata cu un strat de protectie ar trebui totusi sa reziste la decolorare in timp.

Finisajele pot fi zgariate sau deteriorate de obiectele ascutite. In timp ce stratul protector de la suprafata ar trebui sa ofere o rezistenta oarecare, daca vei folosi obiecte ascutite sau grele pe lemn, cu siguranta il vei zgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *