Avantajele cunoasterii limbii engleze in calatorii

Exista o sumedenie de motive importante de a invata o limba straina, in special limba engleza, aceasta fiind utila, chiar necesara, atat in majoritatea locurilor de munca din ziua de azi, cat si in mediul social si in calatorii. Limba engleza este considerata a fi”limba internationala”, desi nu este cea mai frecvent folosita in multe tari ale lumii. De aceea, engleza este limba pe care o folosesc calatorii atunci cand ajung pe meleaguri straine si pe care localnicii o folosesc cand comunica cu vizitatori veniti din afara granitelor.

Iata, in randurile de mai jos, care sunt cele mai mari avantaje ale cunoasterii limbii engleze atunci cand calatoresti:

Este utila atunci cand faci rezervari. Evident, atunci cand planuiesti o calatorie intr-o tara straina, vei vrea sa rezervi cazare la un hotel sau la un apartament airbnb. Totodata, este posibil sa ai nevoie de rezervari in prealabil la anumite obiective turistice sau sa cumperi diferite excursii si experiente pe care ti le doresti in vacanta respectiva. Mai toate site-urile pe care se fac astfel de rezervari au informatii in limba engleza. Prin urmare, daca nu iti doresti sa pierzi timp, efort si eventual bani pe traduceri si explicatii, este necesar sa stii limba engleza.

Te ajuta sa exprimi ceea ce doresti. Daca vorbesti fluent limba engleza, este mult mai simplu sa ceri ceea ce doresti si sa explici preferintele tale. De pilda, la restaurant, este mult mai simplu sa te exprimi prin intermediul limbii engleze pentru a solicita ca mancarea sa fie gatita asa cum iti doresti. Sau la hotel, daca vrei o camera cu aer conditionat sau recomandari pentru atractii turistice, ai putea sa le ceri aceste lucruri receptionerilor intr-un mod foarte simplu, exprimandu-te in limba engleza.

Este de folos atunci cand interactionezi cu localnicii. Fiecare tara si fiecare cultura este deosebita si interesanta, printre altele, datorita localnicilor sai. Ocazia de a intalni si de a manca alaturi de localnici si de a cunoaste ceva din stilul lor de viata este o oportunitate absolut pretioasa atunci cand calatoresti. Chiar daca te afli intr-o tara in care limba engleza nu este limba dominanta, este posibil ca aceasta sa fie utilizata ca baza pentru comunicarea dintre vorbitori de diferite limbi materne.

Este utila atunci cand intri in contact cu alti calatori. Indiferent care este locul caruia calatorii ii spun acasa, engleza este, in mod coplesitor, limba internationala de comunicare. Chiar daca te afli la mii de kilometri departare de casa, vei intelege cat de avantajos si cat de confortabil este sa stii limba engleza atunci cand impartasesti experiente alaturi de calatori veniti de pe alte meleaguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *