bucatarie

6 idei simple pentru a-ţi reîmprospăta bucătăria

Te-ai plictisit de vechea bucătărie, dar nu vrei o schimbare totală? Încearcă aceste soluţii relative ieftine, dar care au efect imediat.

Reorganizează spaţiul

Mai întâi fă-ţi un plan de reorganizare. Cu cât planifici mai bine, cu atât te vei bucura mai mult de bucătăria ta cu o nouă faţă atunci când va fi gata. Ţine cont de zonele obligatorii pe care trebuie să le respecţi într-o bucătărie, în aşa fel încât să se menţină un flux de lucru firesc şi sigur. O bucătărie trebuie împărţită astfel: zona de gătit (plita sau aragazul), zona de spălat (chiuveta) şi zona de depozitare (frigiderul, congelatorul).

Image result for kitchen

Ordonează spaţiile de depozitare

Este foarte plăcut să ştii că fiecare obiect, oricât de mic, de la linguriţe la capace, îşi are locul său şi este uşor de găsit. Pentru a-ţi uşura munca şi a pune totul în ordine, cumpără câteva organizatoare pentru sertare şi dulapuri. Organizatoarele te ajută să fii eficient. Versatile, funcţionale şi utile zi de zi, acestea îţi oferă spaţiu, atât pentru veselă, cât şi pentru obiectele de mici dimensiuni. Un sistem de depozitare bun şi accesorii interioare inteligente sunt secretele unei bucătării ordonate şi funcţionale. Cu ajutorul lor, vei putea depozita toate obiectele din bucătărie în spaţiile din interior, păstrând mereu blatul de lucru ordonat şi curat şi, în acelaşi timp, având totul la îndemână. Foloseşte corpuri de colţ, pentru a utiliza eficient spaţiul, dar şi corpuri cu accesorii culisante.

Schimbă uşile dulapurilor

Adaugă un pic de personalitate şi o notă veselă bucătăriei tale cu ajutorul unor uşi colorate. O culoare caldă te va face să-ţi petreci mai mult timp în bucătăria cu o nouă faţă.

Schimbă mânerele sau butonii uşilor şi sertarelor

Poţi combina înlocuirea uşilor cu achiziţionarea unor mânere noi pentru acestea şi pentru sertare. Oricât de mici ar fi, mânerele şi butonii sunt foarte importanţi pentru aspectul şi funcţionalitatea bucătăriei. Cu această mică schimbare obţii o faţă cu totul nouă a bucătăriei tale.

Înnoieşte sursele de iluminat

Acestea vor oferi bucătăriei tale mai multă funcţionalitate, personalitate, dar şi o atmosferă mai plăcută. Un iluminat corect poate îmbunătăţi cu adevărat o bucătărie. Ai nevoie de o combinaţie bună de iluminat general şi ambiental. Foloseşte spoturi sau baghete luminoase, care pot oferi un aspect modern bucătăriei tale.

Adaugă accesorii

Montează panouri decorative pe faianţa existentă sau adaugă un obiect asortat, cum ar fi un covor sau o aplică şi bucătăria ta va arăta diferit. Dacă vrei mai mult, înlocuieşte blatul. S-ar putea să însemne ceva mai multă muncă, dar cu siguranţă îţi va înviora bucătăria pentru multă vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *