5 Motive sa mergi in Malta in urmatoarea ta vacanta

Malta este un mic stat insular din Europa, in mijlocul Mediteranei si este o destinatie de vacanta populara pentru multi europeni, in mare parte din UK, Germania, Italia, Franta si Olanda.

In ultimii ani, tot mai multi romani au devenit interesati sa exploreze aceasta insula fascinanta. De aceea, am stabilit o lista cu primele 5 motive pentru care Malta merita sa fie vizitata.

1.Malta este mai mult decat o destinatie mediteraneana.

Exista o multime de lucruri diferite pe care le poti face in timpul vacantei in Malta, fara sa te plictisesti vreodata. Relaxarea la soare pe plaja este excelenta dupa un an lung de munca sau de scoala, dar majoritatea oamenilor prefera sa adauge putina varietate timpului petrecut in vacanta. Iar Malta este perfecta pentru asta. Nu numai ca are plaje mirifice (precum Laguna Albastra, Paradise Bay, Mellieha Bay, Golden Bay si Grota Albastra), dar fiind o tara cu o istorie imbelsugata, vei avea o multime de obiective turistice de vizitat (in special in Orasul Vechi, Mdina). Totodata, o excursie pe insula vecina Goro, cu a sa splendida Fereastra Azura (o formatiune de roca sculptata in mare), este o necesitate cand ajungi in Malta!

2.Malta are o cultura foarte bogata.

De-a lungul veacurilor, insulele malteze au vazut diferiti conducatori straini venind si plecand, lasand in urma stampilele lor asupra culturii. Drept urmare, Malta este plina de situri culturale si istorice la distante foarte mici unele de altele, fiind astfel un loc perfect pentru pasionatii de istorie, arta si arheologie. De-a lungul timpului, cultura malteza a fost modelata de fenincieni, cartaginezi, romani, arabi, turci, francezi si englezi. Printre cele mai populare astfel de atractii se numara Catedrala Saint Paul, Palazzo Santa Sofia, Muzeul de Istorie Naturala si Siggiewi (un sat traditional maltez).

3.Este o destinatie care iti ofera posibilitatea de a lua parte la o multime de activitati distractive si sporturi de agrement.

Malta este excelenta atunci cand vine vorba de sporturi! Aici poti face drumetii in natura, ciclism montan, alpinism, wind surfing, yachting si parapantism pe tot parcursul anului. Majoritatea echipamentelor si materialelor necesare acestor sporturi pot fi inchiriate de la centrele speciale la preturi mici.

Totodata, in Malta vei putea participa la diferite festivaluri, concerte si spectacole de teatru.

4.Malta este o destinatie grozava indiferent in ce perioada a anului o vizitezi.

Un zbor din Bucuresti pana in Valletta dureaza mai putin de 3 ore, dar diferenta de clima este uriasa. Cu ierni blande si veri calde, cu o temperatura medie de 32 de grade Celsius, Malta are o vreme excelenta atat vara, cat si iarna, cand vrei sa scapi de frigul din Romania.

5.Deplasarile in interiorul insulei sunt usoare si ieftine.

Nimic nu este mai enervant atunci cand mergi in vacanta decat sa petreci o gramada de timp deplasandu-te de la un obiectiv turistic la altul. Ei bine, in Malta e nevoie de mai putin de o ora pentru a ajunge dintr-o parte in alta a insulei, existand o concentratie extrem de mare de locuri de interes, plaje, statiuni de vacanta si locuri pentru divertisment (restaurante, cluburi, cinematografe, etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *