3 Solutii naturale pentru curatarea geamurilor

Inevitabil, daca ai ferestre in casa, ele se vor murdari. Cu toate acestea, inainte de a cumpara solutiile de curatare din comert pentru a-ti face iarasi geamurile stralucitoare si lipsite de imperfectiuni, iti recomandam sa folosesti o solutie naturala, netoxica si lipsita de chimicale, pe care sa o prepari la tine acasa.

Solutiile comerciale de curatare a geamurilor sunt pline de substante chimice toxice si, din aceasta cauza, sunt considerate a fi periculoase atat pentru sanatatea organismului uman cat si pentru mediul inconjurator. Din fericire, exista multe ingrediente de uz casnic pe care le poti folosi pentru a reda stralucirea ferestrelor din casa, acestea fiind mult mai ecologice, mai sigure pentru familia ta si, totodata, mai putin costisitoare.

Iata 3 retete de preparare a unor solutii naturale de curatare a geamurilor, folosind doar produse de uz casnic pe care, cel mai probabil, le ai deja in casa:

1.Solutie pe baza de otet.

Intotdeauna util in curatarea casei, fie ca vorbim de toalete, chiuvete, podele sau de vase, otetul este grozav si in reimprospatarea geamurilor si oglinzilor. Acesta va elimina orice particula de praf de pe ferestre si va elimina grasimile, murdaria si toate celelalte tipuri de impuritati, lasand geamurile fara nicio urma.

Nu ai nevoie decat de apa si otet alb distilat. Dupa ce amesteci bine ingredientele intr-un vas, toarna solutia obtinuta intr-o sticla cu pulverizator. Spray-aza solutia pe suprafetele geamurilor si sterge imediat cu o carpa moale si curata. Daca ferestrele sunt foarte murdare, ar fi mai bine ca inainte de a folosi solutia cu otet sa le speli cu apa si cu sapun pentru a indeparta murdaria excesiva.

2.Solutie pe baza de suc de lamaie.

Sucul de lamaie functioneaza aproape in acelasi mod ca otetul. Natura acida a acestuia taie practic grasimea acumulata pe ferestre, ajutand la lustruirea suprafetei de sticla. Sucul de lamaie poate fi, de asemenea, util in spalarea exteriorului masinii, suprafetelor din baie, robinetilor si toaletelor.

Se amesteca apa calda cu sucul de lamaie si se toarna solutia obtinuta intr-o sticla cu pulverizator. Stropeste geamurile cu solutia si sterge-le cu o carpa curata si moale. In combinatie cu bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie poate face minuni cand vine vorba de curatarea casei!

3.Solutie pe baza de amoniac.

Este considerata a fi cel mai bun curatator natural pentru geamuri. Pentru a obtine solutia ai nevoie de 1/2 cana de amoniac, 1 lingurita de sapun lichid, 500 ml de alcool si 2 litri de apa.

Este o solutie destul de puternica, ce va curata in profunzime atat geamurile interioare cat si pe cele exterioare, eliminand orice urma de murdarie si de grasime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *