istanbul

3 obiective turistice din Istanbul pe care nu trebuie să le ratezi

Fără prea multe comentarii, Istanbul este un oraș al contrastelor, fost capitală a Imperiului Bizantin, un oraș care îți surprinde de fiecare dată vizitatorii prin arhitectura sa, dar și prin istoria pe care o are.

Vorbim astăzi despre câteva obiective turistice din Istanbul, tocmai pentru că și acestea, precum orașul, se remarcă prin diferite detalii și, cu siguranță, sunt de neratat. Fie că alegeți să treceți doar pe acolo, fie că preferați să stați câteva zile în Istanbul, chiar nu are relevanță. Important este să nu părăsiți orașul până nu le vizitați.

Despre ce este vorba? Care sunt aceste trei obiective turistice de neratat atunci când te afli în Istanbul?

Imagini pentru istanbul

Hagia Sophia

Hagia Sophia sau cum mai este numită ea Biserica Sfintei Înțelepciuni, este una dintre cele mai mari construcții religioase din lume. A fost clădită pe ruinele altor două biserici, la ordinul împratului Iustinian, care și-a dorit un lăcaș de cult decorat cu aur, argint și marmură.

Biserica aceasta a suferit multe schimbări de-a lungul timpului devenind moschee, decorate cu cimitire, însă Hagia Sophia, chiar și după incendieri, cutremure și acte de jaf, a rămas chiar și până în prezent în picioare.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi a luat naștere după cucerirea Constantinopolului, la jumătatea secolului al XV-lea, când Mehmet al II-lea a dorit construirea unei reședințe pe măsura Imperiului Otoman.

Astfel, în prezent, Palatul Topkapi este un mozaic de palate, curți, pavilioane și grăsini, toate acestea culminând cu terase de unde se pt admira Marea Marmara, Cornul de Aur, Bosforul respectiv Insulele Principilor.

De asemenea, nu plecați de aici fără să vizitați Haremul, haremul fiind o zonă din palat strict interzisă bărbaților, singurii bărbați care aveau acces aici fiind doar eunicii care aveau grijă de concubinele sultanului.

Moscheea Albastră

Moscheea Albastră este foarte bine cunoscută de turiști datorită interiorului său colorat în albastru. Aceasta a fost construită în secolul al XVII-lea, pe vremea sultanului Ahmet I, urmând ca Moscheea Albastră, alături de Moscheea Suleiman să fie cea mai frumoasă din Istanbul.

Ceea ce este de reținut aici se rezumă la faptul că ea conține nu mai puțin de 21000 de plăci de ceramică albastră de Iznik, este moscheea cu cele mai multe minarete din Turnia, șase în total, și este moscheea aflată pe al doilea loc în lume după mocheea de la Mecca, care deține șapte astfel de minarete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *